top of page

Oyun Sektöründe Yeni Dönem: Yükselen Reklam Gelirleri

Oyun sektörü, önümüzdeki yıllarda önemli bir büyüme yaşamaya hazırlanıyor. PwC’nin Küresel Eğlence ve Medya Görünümü (2023–2027) raporuna göre, toplam oyun geliri hacminin 2027’ye kadar 312 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Bu büyüme, oyun şirketleri için hem fırsatlar hem de zorluklar getirecek gibi görünüyor. Özellikle düşük gecikmeli, yüksek performanslı deneyimler sunma konusunda.


A gaming room with empty big gaming chairs
Yeni dönemde oyun sektörünü düşük gecikmeli yüksek performanslı deneyimi karşılamak bir çok zorluk bekliyor.

Oyun sektörü giderek daha rekabetçi hale geliyor. Kesintisiz ve etkileyici bir oyun deneyimi sunmak artık her zamankinden daha önemli. Gecikme sorunları, güvenlik endişeleri ve kişiselleştirilmiş içerik sunma ihtiyacı, oyun şirketlerinin karşılaştığı temel sorunların başında geliyor.


İşte bu noktada oyun şirketlerine kapsamlı şekilde altyapı hizmetleri sağlayacak şirketlerin sunduğu hizmetler devreye giriyor.


Oyun sektöründeki şirketlerin hangi çözümlere ihtiyacı var?


1. Gerçek Zamanlı Oyun için Düşük Gecikme

Milisaniyelerin önemli olduğu bir dünyada, düşük gecikme, oyuncu bağlılığını ve memnuniyetini sürdürmek için kritik öneme sahiptir. İçerik Teslim Ağı (CDN), oyun içeriğinin hızlı ve güvenilir bir şekilde iletilmesini sağlar, böylece gecikmeleri azaltır ve genel oyun deneyimini iyileştirir.

2. Güçlendirilmiş Güvenlik ve Uyum

Artan küresel düzenleyici baskılar ve güçlü güvenlik ihtiyacı ile oyun şirketleri, kullanıcı verilerini korurken GDPR (KVKK) gibi düzenlemelere de uymak zorundadır. Bulut Güvenliği, WAF (Web Uygulama Güvenlik Duvarı) ve DDoS koruması oyun platformlarını siber tehditlerden korur ve uluslararası standartlara uyum sağlatır.

3. Bulut DNS ve POP Hizmetleri ile Optimizasyon

Bulut DNS oyun trafiğinin yönlendirilmesini optimize eder ve kullanıcıların en yakın ve en hızlı sunucuya bağlanmasını sağlar. Ayrıca, Points of Presence (POP) hizmetleri hedef pazarlarda yerel bir varlık kurarak gecikmeyi daha da azaltabilir ve kullanıcı deneyimini iyileştirebilir.

4. Hedeflenmiş Reklamlarla Gelir Artırma

Oyun sektöründe reklam gelirinin de, 2027 yılına kadar neredeyse iki katına çıkması bekleniyor. Oyun şirketleri, bu fırsattan yararlanmak için kullanıcı gizliliğinden ödün vermeden kişiselleştirilmiş ve hedeflenmiş reklamlar sunmak için gerekli altyapıyı sağlamak zorunda. Veri maskeleme ve anonimleştirme gibi teknikler kullanarak gizlilik düzenlemelerine uyarken oyun şirketleri reklam gelirlerini maksimize edebilir.


Oyun Platformunuzun Potansiyelini DORABASE ile Ortaya Çıkarın


Oyun sektörü önemli bir büyüme gösterirken, pazarın taleplerine ayak uydurabilecek bilgi teknolojileri altyapısına yatırım yapmanın tam zamanı. DORABASE'in hizmetlerinden yararlanarak müşterilerinize sunduğunuz hizmetlerinizi bizimle geliştirerek, düşük gecikmeli deneyimler sunmak ve platformlarınızı ortaya çıkabilecek tehditlere karşı güvence altına almak sizin elinizde.


Pazardaki beklentiler bu yönde iken, siz de pazarın büyüme alanlarına kolay entegre olmak ve işinizi geliştirip müşteri memnuniyetini artırmak için DORABASE ile mutlaka görüşmelisiniz.


DORABASE’ın oyun platformunuzu nasıl destekleyebileceği konusunda daha fazla bilgi almak için web sitemizi ziyaret edin veya doğrudan bizimle iletişime geçin.

Comments


bottom of page